Indiai vegán gasztrofesztivál lesz a hétvégén Csillaghegyen

Ötven féle vegán étel, szabad tűzön készült finomságok, tradicionális indiai, mediterrán és reform vegán fogások várják az érdeklődőket vasárnap a hatodik Indiai vegán gasztrofesztiválon, Csillaghegyen.

A rendezvényen testközelből is megismerkedhetünk India tradicionális konyhaművészetével, amely a világ egyik legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Egészségmegőrzési tudományuk, az ájurvéda többek között azt javasolja például, hogy egy étkezésen belül mind a hat alapíz – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – szerepeljen a tányérunkon.

Fotó: David D / Flickr
A szervezők célja bebizonyítani minden érdeklődőnek, hogy ezáltal a húsmentes ételek is lehetnek változatosak, ízletesek, színesek és finomak. Vegetáriánus séfek bemutatásával közelről is megismerhetjük a indiai fűszerek különleges világát, felhasználásuk módját, párosításukat. A fűszerhasználat mellett alapvető keleti konyhatechnikai eljárásokat is elsajátíthatunk, hisz a szakácsok látványos főzőbemutatóval várják a kíváncsiskodókat, akikhez bátran fordulhatunk konkrét kérdésekkel is.

A finom falatok mellett az egész napos színpadi program, előadások és mozifilmek várják az érdeklődőket; ott lesz többet között Garami Gábor, Kőbán Rita és Stőhr Gréta is.

Bővebb információt a programokról itt talál.

Boron innen – boron túl

Magyarország őszi arca vibrálóan színes, az utazás így nem érhet véget a nyárral! A Széll Tamás-Szulló Szabina séfpáros nevüket és tudásukat adják az ősz szépségeinek bemutatásához.
Kóstoljuk meg Magyarországot

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek