Kortárs művészeti fesztivállal készül Budapest októberben

Kortárs művészeti fesztivállal készül Budapest októberben

Október 6. és 22. között összesen 17 nap telik majd a kortárs művészet világsztárjaival, premierekkel és ősbemutatókkal, köztéri programokkal Budapesten, de egyes kiállítások ennél tovább is látogathatóak lesznek.

Ennek jegyében ismét lesz Budapest Ritmo, azaz Közép-európai világzenei fesztivál, melynek keretében tavaly gerillakoncertnek örülhettek az utasok a kettes villamoson. Az idén több mint húsz országból érkező muzsikus talál egymásra: szó szerint, mert a fesztivál témája a váratlan párosítások. Így történhet, hogy Lajkó Félix egy lengyel népi-klasszikus vonósbandával, a Vołosival, a Söndörgő az Amsterdam Klezmer Banddel, Miczura Mónika „Mitsou", az Ando Drom egykori legendás énekesnője a tunéziai Jawharral lép fel közösen. A koncertek egymást érik három napon át a belvárosi Akváriumban.

A Fővárosi Szabó Ervin könyvtár átriumában a 100 szóban Budapest kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők: a Mindspace csapata által 2014-ben életre hívott történetíró-pályázat, melyre a legutóbbi alkalommal 1300 izgalmas szöveg érkezett, csupán száz szóban várja, hogy a pályázók elmeséljék kedvenc budapesti történetüket.

A Bálnában a kortárs magyar szőnyegtervezők mutatkoznak be október 8. és 22. között, a Móricz Zsigmond körtéren pedig a Tünet Együttes utcai performansza a nézőket is bevonja majd: központi témája pedig a hulladék lesz. Október 8-án pedig kivételes temetőtúrán vehetnek részt azok, akiket mindig is izgatott, milyen lehet a Csörsz utcai temető.

A további programokról részletek a rendezvény honlapján olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek