Több mint harminc pincészet várja a villányi vörösborfesztiválon

  Több mint harminc pincészet várja a villányi vörösborfesztiválon

  Rekordszámú, több mint harminc pincészet és körülbelül ötven kulturális, könnyűzenei program vár mindenkit október 6. és 8. között a Villányi Vörösborfesztiválon - írja az MTI.

  A hagyományosan október első hétvégéjére időzített, sorrendben már a 30. fesztivál látogatóit a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel kényeztetik.

  A programok a Villányi Borrend avatási ünnepségével kezdődnek a rendezvény központi helyszínének számító Rendezvénytéren. Emellett a dél-baranyai város főterén és pincesoránál is érdemes nyomon követni az eseményeket. A Borudvarban neves villányi borászcsaládok: a Jekl-, Günzer- és a Gere-famíliák "apái és gyermekei" részvételével tartanak szakmai beszélgetést péntek este.

  Fotó: www.villanyiborfesztival.hu

  A jó hangulatról aznap mások mellett a Csík János, Balogh Kálmán, Lakatos Róbert alkotta Esszencia együttes, Molnár Ferenc Caramel, szombaton pedig a Honeybeast, a Bohemian Brass Band és a Magna Cum Laude gondoskodik.

  A további programokban sem fog csalódni: egyebek mellett látványos szüreti és veteránautó-felvonulás, pénteken és szombaton szüreti utcabál, vasárnap a Zengő együttes bordalműsora zárja a rendezvényeket. Vasárnap a gyerekeké a főszerep: délelőtt Kökény Matyi gólyalábas mesejátékát láthatják a kicsik, délután az Iszkiri gyermekzenekar ad koncertet.

  A vörösborfesztiválra az elmúlt évek tapasztalati alapján összesen 16-20 ezer embert várnak a szervezők. Bővebb információt itt talál a programokról.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!