Kétezerhatszáz program várja a Kutatók Éjszakáján - csak győzzön választani!

  Kétezerhatszáz program várja a Kutatók Éjszakáján - csak győzzön választani!

  Rekord számú, több mint 2600 ingyenes program várja az érdeklődőket idén a Kutatók éjszakáján. Ötvenegy város 186 helyszínén zajlik a rendezvény; ezzel az Unió országai közül Magyarországon a leggazdagabb a programkínálat - írja az MTI.

  Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthatunk a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába. Idén országszerte 146 intézmény csatlakozott a programhoz, sőt: a Csodák Palotája aznap, tehát szeptember 29-én nyitja meg új helyszínét a Bécsi úton, körülbelül ötezer négyzetméteren.

  Fotó: Bay Zoltán, Szeged

  A beszélgetések, játékok mellett rengeteget lehet majd tanulni; megnyílnak például a SZTAKI kapui is, az informatikusok pedig előbújnak számítógépeik mögül, és hétköznapi nyelven mutatják be nekünk a huszonegyedik század vívmányait.

  Három fővárosi helyszínen várja az érdeklődőket a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., amely egyebek mellett Böjte Csaba szerzetes, Koltai Lajos operatőr és Demjén Ferenc énekes részvételével kerekasztal-beszélgetést, illetve tűzijátékkal egybekötött lézershow-t rendez, Szegeden olajfaló baktériumokat mutat be, miskolci laboratóriumában pedig virtuális seprűlovagló kupát rendez.

  Az Ericsson vállalat több mint hatvan programja között idén nagy hangsúlyt kap a dróntechnológia, így lesz drónkészítés és drónprogramozás, valamint drónverseny is. Emellett telefonhálózat-építés, mikrohullámú adatátviteli bemutató, laborlátogatások és fizikai kísérletek is szerepelnek a programban.

  A teljes programkínálatot a http://kutatokejszakaja.hu/2017/ internetes oldalon találják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!