Ausztrália a csabai kolbászfesztivál idei díszvendége

Ausztrália a csabai kolbászfesztivál idei díszvendége.

Kóstolta már a kengurukolbászt? Ha még nem, itt a remek alkalom. A nagy múltú Csabai Kolbászfesztivál ugyanis Ausztráliát látja vendégül ebben az évben, amely számos helyi különlegességgel illetve látványos programokkal készül. Az ausztrálok a töltőversenyen is indulnak, valamint egy őslakosokból álló művészeti csapat, a Kommuri Performance Troup is bemutatkozik.

Fotó: Imre György / Csabai Kolbászfesztivál

A fesztivált két nagysátorban és két nagyszínpadon rendezik meg október 19. és 22. között a békéscsabai Sportcsarnok mellett, összesen negyvenezer négyzetméteren. Az élelmiszer-ipari és mezőgazdasági kiállítások mellett kifejezetten kolbászos sátrak, kiállítói- és vásári standok, illetve mindenféle sportcsarnoki program várja az érdeklődőket.

A fő attrakción, a szombati kolbászgyúró- és töltő versenyen 750 csapat méri össze a tudását, ami azt jelenti, hogy ez lesz a világ legnagyobb ilyen jellegű versenye. Csütörtökön, az ifjúsági kolbásztöltő versenyen 250 csapat vehet majd részt. Ezen kívül hét disznóvágás-bemutatót tartanak, száznál is több versenymunkát várnak a nemzetközi szárazkolbászversenyre, és a vasárnapi bográcsos töltöttkáposzta-főző verseny is izgalmasnak ígérkezik - írja az MTI.

Fotó: Csabai Kolbászfesztivál

A rendezvény középpontjában természetesen a hagyományápolás, a csabai kolbász hírnevének öregbítése áll. Ennek megfelelően nem hiányozhat a palettáról a Krajcsó Pál-emlékverseny sem, amelyen friss és füstre készített kolbászokkal versenyeznek a nevezők - mondta a főszervező.

Ausztrália mellett a fesztivál másik díszvendége Érd városa lesz, ahonnan csaknem ötszázan érkeznek majd a rendezvényre. A borrégiós vendég Érdhez kapcsolódóan az Etyek-Budai borvidék lesz az idén.

A 21. Csabai Kolbászfesztiválon fellép mások mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár, a Margaret Island és a Honey Beast. Meglepetésként a Fővárosi Nagycirkusz is érkezik egy műsorral, "ennek tartalma azonban egyelőre titok" - mondta a szervező.

A gyerekeket emellett kézműves foglalkozások és vásár várja; a részletes programot itt találják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek