Tudja, melyik hazánk legklasszabb kulturális úticélja?

  Tudja, melyik hazánk legklasszabb kulturális úticélja?

   

  Idén először megosztott első díj született az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of Excellence, EDEN) projekt keretében, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját" kereste: Pécs-Siklós-Szigetvár közös pályázata, és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken nyertek – írja az MTI.

  Kerékpáros örökségtúra a Felső-Tisza vidékén, melyről mi is többször cikkeztünkFotó: SZSZBMFÜ Nonprofit Kft

  Az Európai Bizottság idén 11. alkalommal írt ki pályázatot az EDEN projekt keretében. Az idei verseny témája a kulturális turizmus, a projekt címe: Vidéki múzsa kerestetik, azaz "Műemlékek, úti célok, zseniális attrakciók". Pécs már harmadszorra nyerte el az elismerést.

  A nyeremény 2-2 millió forint marketingtámogatás lesz a győzteseknek, a döntőbe jutott pályázókat a bizottság 500 ezer forinttal jutalmazta. A nyertesek közül Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye pályázata részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat. Eddig hét magyarországi térség nyerte el a címet, az Őrség, Hortobágy, Mecsek, Kaposvár és a Zselic vidéke, Tisza-tó, Írottkő Natúrpark és a Mecsek Zöld út.

  A siklósi vár azokat is rabul ejti, akik nem látták soha a Tenkes kapitányátFotó: Wikipedia

  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Középkori templomok útjára szervezett túrákról mi is többször adtunk már hírt. Pécsett járva az utazó nem hagyhatja ki a Gyugyi-gyűjteményt, mely épp egy hete gyarapodott éppen 692 darabosra, Siklós pedig kihagyhatatlan egy villányi borhétvégéből is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!