Az autómentes hétvégén az Operaház is ingyenes meglepetésekkel készül

  Az autómentes hétvégén az Operaház is ingyenes meglepetésekkel készül

  Három olasz miniopera, esténként pedig operavetítések szerepelnek a Magyar Állami Operaház ingyenes programjai között szombaton és vasárnap, az autómentes hétvégén Budapesten, az Andrássy úton – írja az MTI.

  Fotó: Louise Feige / Flickr.com

  Egy elbaltázott nászéjszaka, egy érzelmileg túlfűtött tébolyda és egy meghiúsulni látszó lánykérés elevenedik meg Donizetti A csengő, illetve Bolondokháza, valamint Menotti A telefon című egyfelvonásos vígoperájában. A Dalszínház utcai Szfinx-teraszon 14 és 19 óra között látható népszerű előadásokban az Operaház Zenekarának művészeiből álló együttest Köteles Géza vezényli.

  Az előadásokat követően 19 órától mindkét nap OperaMozi zárja a programot az Andrássy úton az Opera előtt felállított kivetítőn. Szombaton Wagner A bolygó hollandi című operáját, vasárnap Minkus/Messer Don Quijote című balettjét tekinthetik meg az érdeklődők felvételről, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett művészeinek tolmácsolásában - olvasható az összegzésben.

  A közlemény kiemeli, hogy az érdeklődők az autómentes hétvége mindkét napján 20 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket az Opera saját szervezésű előadásaira 12 és 19 óra között az Andrássy úton, az Opera épülete előtt felállított ideiglenes jegypénztárban.

  Az autómentes hétvégével párhuzamosan zajlik szombaton a színházak éjszakája is, amelynek programjaihoz hagyományosan a Magyar Állami Operaház is csatlakozik. A minikoncertekkel kísért épületbejárások, amelyek a felújítás előtt álló intézmény kulisszái mögé is betekintést engednek, 20, 21 és 23 órakor indulnak az Operaház Dalszínház utcai bejárattól. A bejárásokra rendkívül korlátozott számban szombat este 19 órától a helyszínen még lehet regisztrálni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!