Szombaton kezdődik az európai mobilitási hét - több mint kétszáz hazai résztvevővel

Szombaton kezdődik az európai mobilitási hét - több mint kétszáz hazai résztvevővel

Szeptember 16-22. között zajlik a fenntartható városi közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hét. Az egyik legnagyobb zöld esemény hétvégéjén a gyalogosok illetve a kerékpárosok vehetik át az autók helyét az Andrássy úton, sőt ekkor rendezik a Nemzeti Vágtát és a Pesti Broadway Fesztivált is, ami szintén forgalomkorlátozással jár majd.

Az ország tizenhatodik alkalommal csatlakozik a programsorozathoz. A közlekedési szolgáltatók standjai mellett több kerület, illetve számos civil szervezet megjelenik majd, emellett pedig koncertekkel várják a látogatókat. A mobilitási hét idei mottója a "Közös út, közös jövő", témája pedig az intelligens közösségi mobilitás, amely a városi közlekedés ésszerűsítését, illetve a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza - írja az MTI.

Európa legnagyobb környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon: 2016-ban már több mint kétszáz település vett részt a programokban, amivel harmadik helyen végzett az ország.

A Mobilitási Hét résztvevői Brüsszel főterénFotó: European Mobility Week / Flickr

A rendezvények miatt péntek délutántól hétfő hajnalig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat (a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hősök teréig), valamint magát a Hősök terét is. Az Andrássy utat ezalatt csak az Oktogonnál és a Bajza utcánál lehet keresztezni, a többi, Andrássy út felé vezető keresztutca zsákutca lesz. A Hősök terére, a Dózsa György út Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakaszára, az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszára, valamint a Kós Károly sétányra nem lehet majd kocsival behajtani ebben az időszakban. A Dózsa György úton péntek éjféltől reggel nyolcig, valamint este nyolctól vasárnap reggel nyolcig be lehet hajtani.

A Pesti Broadway Fesztivál miatt pénteken és szombaton a Nagymező utcát is lezárják, a Mozsár utca és az Andrássy út között. A lezárások miatt a hétvégére módosul a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 230-as és a 979-es busz, valamint a 70-es, a 75-ös, és a 78-as trolibusz közlekedése. Az Európai Mobilitási Héttel kapcsolatban bővebb közlekedési információt itt talál. Ha pedig azt szeretné látni, két évvel ezelőtt hogy nézett ki mindez a levegőből, kattintson ide.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek