Ismét elstartolt az Év Kutyabarát Helye pályázat

Ismét elstartolt az Év Kutyabarát Helye pályázat

A kutyatulajdonosok részéről évről évre nő az igény, hogy kedvencükkel együtt használhassanak bizonyos szolgáltatásokat – vagyis be tudjanak menni például egy cukrászdába, étterembe vagy éppen szállodába anélkül, hogy kiutálnák őket kutyusuk miatt. Szerencsére az utóbbi időben egyre bővül azon cégek illetve vállalkozók köre, akiknek fontos ez az igény - közülük is a legjobbakat keresik, immár negyedik alkalommal.

Fotó: kutyabarat.hu

 Az ország első kutyabarát szolgáltatásait és helyeit összegyűjtő portál, a kutyabarat.hu pályázatának célja, hogy nyilvános elismerést kapjanak azok a szolgáltatók, akik megnyitották kapuikat a négylábúak előtt. Idén a nyolc állandó kategória (étterem, kávézó, romkocsma/pub/borbár, cukrászda, szálloda, panzió/vendégház, munkahely, bolt) mellett egy újabb csoportban, az "Év Kutyabarát Üzletközpontja" kategóriában is nevezhetnek a cégek, hisz szerencsére egymás után döntenek úgy, hogy beengedik házi kedvenceinket.

A nevezési időszak október 3-ig tart, a szavazás pedig az Állatok Világnapján, október 4-én indul és október 31-én ér véget. A versengéssel a pályázók egyben társadalmi ügyet is támogatnak, hisz nevezési díjuk 10 százaléka a Noé Állatotthon Alapítványhoz kerül, kutyatáp formájában.

A kategóriák mellett az együttműködő partnerek, illetve a zsűri is bővül: a felelős állattartás népszerűsítése érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) is a pályázat mellé állt, Barabás Éva mellett pedig egy szállodacsoport szakmai vezetője is segíti a zsűri munkáját - derül ki a szervezők közleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek