Kezdődik a Kaposfest - hangolódjon rá!

Kezdődik a Kaposfest - hangolódjon rá!

 

Vasárnaptól egy héten át tizennégy komolyzenei koncerttel, illetve egy sor kiegészítő programmal: kiállításokkal és könnyűzenével várja közönségét az idei Kaposfest.

A nyolcadik Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál sztárvendége "a legmagyarabb francia zongorista", Jean-Efflam Bavouzet, aki Haydn-triókat játszik a szintén világhírű Baráti Kristóf hegedűművésszel és Várdai István csellistával. Hallhatják emellett Beethoven egyik kései vonósnégyesét a Borogyin Kvartet előadásában, de fellépnek a Gilles Apap és a Trio Catch tagjai is.

Baráti Kristóf és Várdai IstvánFotó: kaposfest.hu

A fesztiválra számos feltörekvő fiatal művészt várnak, például a jövő hegedűművész csillagaként számon tartott, cseh Josef Spaceket, Pusker Júliát, a kiemelkedően tehetséges magyar szólistát, valamint fellép Giovanni Guzzo, a Budapesti Fesztiválzenekar koncertmestere és Camille Thomas csellista is. A vokális előadók közül Károlyi Katalint és Rost Andreát hallhatja a közönség.

A kísérőprogramokra sem lehet panasz: Bősze Ádám például a Kaposfesten tartja zenei stand-up estjének bemutatóját, a Kaposfest underground koncert pedig a mai és a régi zenei underground találkozását festi le nekünk.

Kiemelt figyelmet kap a gasztronómiai kínálat: Segal Viktor fesztiválséf ételei mellett különleges csokoládékat, Tóth Sándor barista által készített, egyedi pörkölésű Kaposfest kávét, és újdonságként a Kaposfest borát kóstolhatják meg - írja az MTI.

Fotó: kaposfest.hu

A naponta megjelenő Kaposfest Timesban Lackfi János "fesztiválköltő" helyi élmények ihlette verseit olvashatjuk a fiatal írógeneráció műveivel együtt, akinek pedig mindez nem elég, azt kirándulások, éjszakai fürdőzés, Sárközy Lajos cigányzenekara és könnyűzenei koncertek is várják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek