Kirándul a hétvégén? Még mindig tilos tüzet gyújtani!

Kirándul a hétvégén? Még mindig tilos tüzet gyújtani!

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. egy sajnálatos eset kapcsán ismét felhívja a túrázók figyelmét: továbbra is tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország egész területén, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás!

Ég az avar a Lajos-forrás felé vezető útonFotó: Pilisi Parkerdő Zrt

Az extrém hőségben ráadásul még fokozottabban kell odafigyelnünk, a mai napon ugyanis 0,3 hektáron kapott lángra az avar a szentendrei Lajos-forráshoz vezető út melletti erdőben. Az oltásban a Pilisi Parkerdő Zrt. Szentendrei Erdészetének munkatársai is segítették a katasztrófavédelem munkáját. A száraz avaron ugyan nagyon gyorsan tud terjedni a tűz, a szakemberek gyors közbelépésének köszönhetően azonban sikerült megakadályozni a továbbterjedését. Az avartűz kiváltó oka egyelőre ismeretlen.

Fontos, hogy kirándulás vagy családi piknik tervezése előtt mindenki gondosan nézzen utána a tűzgyújtás lehetőségeinek és esetleges korlátozásainak!Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzésével kapcsolatos, hasznos tudnivalókról részletesebben egy erre létrehozott oldalon is lehet tájékozódni. A Pilisi Parkerdő a honlapján és az erdőterületeken is folyamatosan tájékoztatást ad a tűzrakás szabályairól és az esetlegesen életbe lépő tűzgyújtási tilalmakról.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek