Falusi életérzés fesztiválhangulattal - indul a Paloznaki Jazzpiknik

Falusi életérzés fesztiválhangulattal - indul a Paloznaki Jazzpiknik

Csütörtökön kezdődik a 6. Paloznaki Jazzpiknik. A háromnapos rendezvényen több nívós jazz együttest hallgathatunk meg, négy színpadon összesen húsz koncert szórakoztatja majd a látogatókat. Az igazi vonzerő azonban az elbűvölő, mindössze 400 lakosú Veszprém megyei falu, amely a fesztivál ideje alatt gyakorlatilag a jazz balatoni fővárosává változik.

 

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik / Facebook

Első nap a világhírű Kool & the Gang ad koncertet, a Group'n'Swing után. Pénteken a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a dzsessz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi lép a közönség elé. Szombaton a Matt Bianco feat. New Cool Collective és a Random Trip zenél. A magyar zenei élet képviselői közül mások mellett a Kéknyúl & Jónás Vera, az Antal Gábor trió, a Sárik Péter trió és Berki Tamás, valamint a Palásti Máté duó várja a közönséget - mondta a fesztivál egyik szervezője az MTI-nek.

A Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként megrendezett fesztiválnak már saját himnusza is van, amelynek a témája nem is lehetne más, mint a dzsessz és a bor. A Jazz & Wine című angol nyelvű dalt, mely Fábián Juli és Zoohacker nevéhez fűződik, már a rádiók is játsszák.

A nagyszínpadon a koncertek szünetében a Homola Borterasz, DJ a szőlőben programsorozat lemezlovasai állnak a bakeliteknél, a falu főutcáján dzsesszformációk szórakoztatják a járókelőket, a legkisebbeket pedig gyerekprogramok várják délutánonként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek