1200 program tíz nap alatt - megnyílt a Művészetek Völgye

Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd - ez a három település dúskál most a legtöbb programban az egész országban. Megnyitották a Művészetek Völgye kapuit.

 

A 27. Művészetek Völgye 27 programhelyszínen és további 40 kisebb helyszínen várja a látogatókat koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel és interaktív játékokkal, olvasható az MTI hírei között. A fesztivál új helyszíne a Vigántpetenden felállított cirkuszi sátor, ahol akrobatikus újcirkuszi produkciókat lehet majd látni. De újdonság az is, hogy Szirtes Edina Mókus saját udvarban fogadja az érdeklődőket, vagy, hogy a Magyar Nemzeti Filmarchívum is vetítéseket szervez.

A tíz nap alatt 300 önkéntes segíti a fesztiválozókatFotó: Művészetek Völgye / Facebook

A fesztivál első és a második hétvégéjén lép színpadra többek között az Anima Sound System Bognár Szilvivel, a 30Y, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Szabó Balázs Bandája és a Pál Utcai Fiúk, a fesztivál zárókoncertjét pedig a Budapest Bár adja. Kapolcson lesz a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad, valamint a Kőbánya Önkormányzata és a Kőbányai Zenei Stúdió közös színpada és a Harcsa Veronika Udvar. A hazai előadók mellett július 24-én a francia Deluxe, július 29-én a Nouvelle Vague koncertezik, de fellép majd a román Golan zenekar és a Modern Art Orchestra is.

Szintén Kapolcson látogatható a Folk Udvar, ahol a népzene, a néptánc és a kézműveshagyomány kap szerepet a Hagyományok Háza szervezésében. Míg a komolyzenei programok egyik helyszíne a kapolcsi római katolikus templom lesz, a Muharay-udvarban a néptánc mellett Sebestyén Márta, Illényi Katica és a Budapesti Vonósok koncertjeivel, a Művészetek Zöldje udvarban túrákkal, játékokkal várják a látogatókat.

Taliándörögdön felépült a Nemzeti Színház repertoárjából válogató Nemzeti Szín-Tér, mely egy estére az Óbudai Danubia Zenekar komolyzenei koncertjének is átadja a deszkákat. A Fidelio Színház Színpadon pedig a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásai láthatók.

Taliándörögdön kapott helyet az Etno Liget és az ETNO Port-A (erről korábban itt írtunk), a fesztiválra kitelepülő Néprajzi Múzeum, valamint Hobo saját udvara, a Hobo Klub várja a látogatókat verses színházi esttel és beszélgetéssel. Aki táncra, önismeretre, improvizációra vágyik, az a Lemanguria Kreatív Mozgásudvar programjai között válogathat. Idén a Kocsor Háznál frissen megalakuló Fonó Udvar a budapesti Fonó népzenei és világzenei kínálatát hozza el a Völgybe.

Taliándörögd a helyszíne a Cseh Tamás Program zenekarait is befogadó Elevenkertnek, a Tilos Rádió udvarának, valamint a reformáció 500 éves évfordulója apropóján felépült Református Udvarnak és a Tarisznya Evangélikus Udvarnak. Komolyzenét pedig vigántpetendi Papageno Klasszik elnevezésű helyszínen lehet majd hallgatni.

Mindhárom településen ingyenesen látogathatók a fesztivál által szervezett kiállítások, többek között a HelloWood faluinstallációja vagy az Art Moments fotókiállítása. Oszkó-Jakab Natália arról is beszélt, hogy július 29-én kispályás labdarúgótornát szerveznek, másnap pedig félmaratonra és öt kilométeres futásra kerül sor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek