Íme a Zsolnay Fényfesztivál képekben

A hétvégén zajlott Magyarország első fényfesztiválja, amin körülbelül 60 ezren vettek részt. Mutatjuk a képeket!

 

Galéria: Zsolnay Fényfesztivál 2017Fotó: Sóki Tamás / MTI

 A Zsolnay Fényfesztivál két év alatt Pécs legjelentősebb fesztiváljává nőtte ki magát. A szervezők idén is kitettek magukért: a Széchenyi tér felett 30 méter magasan repülő légtornászok, 26 helyszínen zajló lenyűgőző fényalkotások, szabadtéri koncertek és újcirkuszi előadások szórakoztatták a látogatókat. A Fénybütyköldében 1200 látogató készített magának fénylő ékszereket és kiegészítőket, így maguk is aktív résztevőivé váltak a fesztiválnak. A Sienta la Cabeza társulata pedig rengeteg jelentkezőnek készített extrém, fénylő hajkölteményt, ami a fesztivál egyik legnépszerűbb eleme volt.

- Egyedit akartunk alkotni, amihez hasonlót sehol az országban nem láthat a közönség. A látogatók lelkesedése visszaigazolta, hogy ez sikerült. A színes programok mellett a nemzetközi fényszakma krémje is Pécsre látogatott és a legelismertebb fényművészek méltatták a magas színvonalú szakmai munkát – számolt be Vincze Balázs, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Galéria: Zsolnay Fényfesztivál 2017Fotó: Zsolnay Fényfesztivál

 Szombaton kihirdették a Zsolnay Light Art 3D mapping verseny győztesét is. A nemzetközi fényfestő verseny a Zsolnay Fényfesztivál központi attrakciója volt, amely során a döntőbe jutott kilenc fényfestő mutatta be a Székesegyház homlokzatára komponált művét, valamint levetítették a fesztivál szakmai partnere, a Kiégő Izzók csapatának legújabb alkotását is. Az első díjat a spanyol Ricardo Cancado nyerte el Sacred Geometry című munkájával. Másodikként végzett az olasz Alessio Cassaro Luminarium című műve, harmadik lett az EPER Creative Studio képviseletében Varga Zoltán Zuhanás című műve. A közönségdíjat az olasz Hermes Hangialardo Liquidshades című alkotása nyerte el.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek