A látvány mellett izgalmas koncertekkel is készül a Zsolnay Fényfesztivál

A látvány mellett izgalmas koncertekkel is készül a Zsolnay Fényfesztivál

 A több mint kétszáz programot felvonultató pécsi Zsolnay Fényfesztiválra már nem kell sokat várni, hiszen június 30-án kezdődik. Mint a szervezők elárulták, a pompás fénykompozícióknak remek koncertek szolgálnak háttérként.

A nyitókoncerten a pécsi Kodály Központban a brit dj és zenész, Emika legújabb lemezének ősbemutatója lesz hallható. Az elektronikus zenei megoldások ihlette szimfóniát a MÁV Szimfonikusok szólaltatják meg, a felejthetetlen látványt pedig az ismert 3D-mapping művész, Bordos László Zsolt kelti életre.

Pat ThomasZsolnay Fényfesztivál

 A Kwashibu Area Band élén érkezik Pécsre a ghánai Pat Thomas, akit a hetvenes évek óta „Afrika arany hangjaként" emleget a közönség és a világzenei szaksajtó. Aki tavaly is járt a fesztivál, visszatérő vendégként üdvözölheti a tavalyi fesztivál egyik legzajosabb sikerét produkáló közönségkedvencet, az olasz Fantomatik Orchestra fúvósbandát.

A Matsumoto Zoku nevű együttes a japán világzene utazó nagykövete, igazán egzotikus hangszerek megszólaltatója. Az egzotikus hangszereknél maradva kiemelendő Fatou Gozlan koncertje is, aki a közel-keleti zene egyik legismertebb képviselője hazánkban. A szufik szakrális hangszerét, a neyt szólaltatja meg indiai dob és lant kiséretében.

Fantomatik OrchestraToth Laszlo (30-9971035) / Zsolnay Fényfesztivál

A hazai kedvencek sem hiányozhatnak a fesztiválról: Lajkó Félix az Óperentzia zenekarral lép fel, bemutatva az elektronikus- és az akusztikus zene, illetve a folk- és a partyzene eddig ismeretlen ötvözetét. A Kettő című műsorban a 30Y zenekar frontembere, Beck Zoli korabeli slágereket és 30Y dalok átdolgozásait viszi színre Sárközy Zoltán zongorakíséretével. A Punnany élő felállásának összeszokott zenészei biztosítják az örömzenét és az izgalmas improvizációkat a Punnany Band Instrumental Session koncertjén.

A fesztivál során fellép a Pátkai Rozina Quintet és a Zságer Balázs vezette Žagar zenekar is. Aki éjszakába nyúlóan szeretne a fény vonzásában maradni, az három helyszínen – a Nappaliban, a Szabadkikötőben és a Lompos Uszkárban – bulizhat hajnalig.

Részletek a rendezvény honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek