Nézze meg Miskolcot 50 méter magasból a Múzeumok éjszakáján

 Miskolcon a Földön, vízen, levegőben - Utazás a múzeumi csodák földjén címmel készülnek a Múzeumok éjszakájára. A hagyományos programok mellett meglepő, formabontó, extrém –kifejezetten erre az estére összeállított – események is szerepelnek, tudtuk meg a szervezőktől. A legbátrabbak szárnyra kaphatnak a DaruMadár - Air Motion szerkezetében, mely közel ötven méter magasból mutatja meg a múzeumot és a várost.

A miskolci Herman Ottó Múzeum központi épületében 17 órától a múzeumi tereferélő és szürcsölde várja a látogatókat egy kis bemelegítésre. Ekkor kezdődik a Képtárkaszinó is, ahol rulett, sakk, kártya és más játékok vezetik be a látogatókat a képzőművészet világába.

Fotó: P / Herman Ottó Múzeum

A központi épület oldalparkolójában a kovácsmesterség rejtelmeivel ismerkedhetnek az érdeklődők: Izzó varázs címmel ugyanis a Fazola családra emlékeznek, hagyományteremtő szándékkal. A múzeum előtti teraszon az este során két együttes is fellép.

A Pannon-tenger Múzeum épületében kötetlen, interaktív tárlatvezetéssel, játékos nyersanyag-kereséssel készülnek a gyerekeknek, ahol a mikroszkópozás és a jutalom sem marad majd el.

Taxodium-tájkép, avagy Fess velünk Miskolc!

A június 24-én éjfélig odalátogató érdeklődőknek lehetősége nyílik egy a Feszty-körkép ötlete nyomán megfesthető, három részből álló, egyenként három méter széles és 0,7 méter magas miocén tájkép helyi, művészeti iskolások, tanárok közreműködésével irányított megalkotására. Az elkészült festményt vagy festményeket, ha megfelelő minőségű rekonstrukcióként születnek meg, az elkövetkező egy évben saját rendezvényeken állítják ki.

Többféle jegy közül választhatunk
Földön, vízen, levegőben alapjegy (A Múzeumok Éjszakája 2017. Herman Ottó Múzeumának kiállításaira, programjaira érvényes valamennyi kiállítóhelyre, az egész estére.) FELNŐTT JEGY ÁRA (karszalag): 1200 forint GYERMEK, DIÁK ÉS NYUGDÍJAS JEGY: 600 forint
Földön, vízen, levegőben extrajegy (A Múzeumok Éjszakája 2017. Herman Ottó Múzeumának kiállításaira, programjaira érvényes valamennyi kiállítóhelyre, az egész estére, a jegy tulajdonosa jogosult egy alkalommal a DaruMadár – Air Motion programon való részvételre.) FELNŐTT JEGY ÁRA (karszalag és különjegy): 2500 forint DIÁK ÉS NYUGDÍJAS JEGY (karszalag és különjegy): 2000 forint
DaruMadár pótjegy (csak karszalaggal rendelkező vendégek részére): 1500 forint: azok számára, akik nem a központi pénztárnál – más kiállítóhelyen – váltottak jegyet és utólag szeretnénk a DaruMadarat is kipróbálni. Célozz meg egy grafikát pótjegy (kizárólag karszalaggal váltható, a céllövöldében egyszeri alkalomra, egy fő részére négy lövési lehetőséget biztosít.) Jegy ára: 200 forint.

 

Lillafüred fényei

Lillafüreden családi programokkal készülnek a természetesség jegyében. Ehhez kapcsolódóan 14 és 18 óra között mozdonybemutató lesz a Dorottya úti végállomáson, ahol az erdei vasút mozdonyai ismerhetők meg közelebbről. 19.15-kor indul különvonat a Dorottya úti végállomásról a Puskaporos – Lillafüred – Fazola-kohó útvonalon.

Lillafüred fényei: alkonyatkor is jól mutat a PalotaszállóFotó: Peter Buki / Hunguest Hotel Palota

 A Herman Ottó Emlékházban ezen az estén Legyél te is pókember! címmel rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek. A Lillafüredi Sport- és Kalandpark sem marad ki a programokból: többek között focis és szabadulós játékokkal készülnek.

További információkat a múzeum közösségi oldalán olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek