Pompás bemutatóval harangozzák be a Hortobágyi Lovasnapokat

  Pompás bemutatóval harangozzák be a Hortobágyi Lovasnapokat

  Június 20-án látványos lovasbemutatóval kezdődött meg a Hortobágyi Lovasnapok beharangozó rendezvénye, melyről az MTI képeket is közölt.

  A mátai ménest több mint háromszáz éve alapították - Nézze meg a képgalériát! Galéria: Hortobágyi lovasbemutató 2017Czeglédi Zsolt / MTI

  Mint hírt adtunk róla, lovasbemutatókkal és versenyekkel, koncertekkel, kiállításokkal, hagyományőrző- és gyerekprogramokkal várják a látogatókat július 7. és 9. között a Hortobágyi Lovasnapok szervezői az alföldi városban. Mint kiderült, a települések közötti összefogás jegyében Debrecen is a támogatók között van.

  A július 7-9. közötti lovasnapok keretében most első alkalommal tartják a Nemzeti vágta egyik előfutamát Hortobágyon, amelyen 12-15 lovas indulására számítanak. A szervezők az MTI-nek azt is elmondták, hogy Hortobágyon van hazánk legnagyobb nóniusz ménese, a hazánkban évente születő kétszázötven nóniusz csikóból ötven a Hortobágyon látja meg a napvilágot.

  A csikók is együtt futnak a felnőtt lovakkal - Kattintson a képre! Galéria: Hortobágyi lovasbemutató 2017Czeglédi Zsolt / MTI

   A lovasnapok díjugrató versenyein százan indulnak, a western-verseny keretében pedig mintegy kétszáz lovas versenyez majd hatszáz borjú összeterelésével.

  Ezenkívül a találkozó mindhárom napján kulturális együttesek fellépésével teszik emlékezetessé a rendezvényt, amelyen a gyerekeknek külön programokat szerveznek. A hortobágyi csárdában hagyományos pásztorételekkel várják majd az érkezőket

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!