Ismét látogatható a megújult Vasarely Múzeum Óbudán

  Ismét látogatható a megújult Vasarely Múzeum Óbudán

  Egyéves felújítás után megújult épületben és újragondolt állandó kiállítással ismét látogatható a Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeuma – írja az MTI. A megnyitó MTI képeit nézze meg galériánkban!

  Vasarely összes korszakából láthatnak képeket az érdeklődők
  Galéria: Vasarely Múzeum Óbuda
  (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

  A Múzeumok Éjszakáján már programokkal is várja az érdeklődőket a múzeum, tudtuk meg annak honlapjáról. A budapesti Vasarely Múzeum gyűjteményét a művész a nyolcvanas évek elején adományozta a magyar államnak. A múzeum az óbudai Zichy-kastély épületében 1987-ben nyitotta meg kapuit a közönség előtt. A több mint négyszáz ‒ egyedi és sokszorosított ‒ alkotást tartalmazó kollekció teljes áttekintést nyújt a művész életművéről a korai, még Magyarországon készült akadémikus rajzoktól és reklámgrafikáktól a hatvanas-hetvenes évekből származó op-art művekig és plasztikai munkákig.

  Harminc év elteltével most került először sor a megnyitása óta erősen leromlott épület teljes körű felújítására: a múzeum falait újraszigetelték, megújult az épület homlokzata, a tetőszerkezet egy része, a világítástechnika, a műtárgyraktár és a látogatói terek is korszerűbbé váltak.

  A rekonstrukció egy éve alatt egy új állandő kiállítási koncepció is készült, így a 2017 júniusában megnyíló több mint kétszáz műtárgyat bemutató tárlat új megvilágításba helyzi Victor Vasarely életművét. A kiállítás Vasarely alkotómódszerét szemléltető művészi párhuzamokkal, szakkönyvekkel és optikai segédeszközökkel ismerteti meg a nézőkkel: a tárlaton láthatjuk a művész által adományozott könyvtár köteteit, valamint az optikai módszerére rávilágító optikai és sokszorosító eszközöket.

  Vasarely válasza a sakkra - Galériáért kattintson a képre!
  Galéria: Vasarely Múzeum Óbuda
  (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

  A kiállítást kiegészíti egy egyedülálló virtuálisvalóság-élményen alapuló múzeumpedagógiai program, mely Vasarely műveit a lehető legközelebb hozza a látogatókhoz. A londoni székhelyű „Hack the Senses" csapat a kiállítótér két pontján állított fel interaktív élményállomásokat, melyek Vasarely világába kalauzolják az érdeklődőket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!