Új dallistát és fényjátékot kapott a margitszigeti szökőkút

Pénteken játszotta először az új zeneszámokhoz illő vízképét a margitszigeti Zenélő szökőkút, amely azóta minden nap 10-től este 10 óráig üzemel, de az utolsó egy órájában a teljes zenei repertoárját is elmuzsikálja.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

 

A négy éve megújult margitszigeti Zenélő szökőkút a 400 köbméter vizet tartalmazó, 35 méteres átmérőjű medencéjével és több mint ezer négyzetméteres vízfelületével az egyik legnagyobb szökőkútnak számít Európában. A vízsugarakat tíz méter magasra lövi fel, esténként pedig 250 energiatakarékos LED-lámpa gondoskodik a hangulatvilágításról.

Június 9-én azonban már új zenével és megújult koreográfiára lövelli vizét a magasba. A klasszikus zenei traktusokon kívül olyan számokat hallgathatunk majd a székeken ülve, mint a Dire Straits Money for Nothing-je, Justin Timberlaketől a Can't Stop the Feeling, vagy a Guns N' Roses Sweet Child O' Mine című dala. Naponta kétszer pedig, tizenegy és délután négy órakor kifejezetten gyerekzenéket is játszik, ekkor hallható Halász Judittól A cinege cipője, a Pumukli rajzfilm főcímzenéje, a Hamupipőke című rajzfilmből az Abrakadabra betétdal, Füredi Nikolettől a Jégvarázs Legyen hó című betétdala, Wolf Katitól a Vuk, a 100 Folk Celsiustól a Miki manó, Koncz Zsuzsától a Micimackó, a Napóleon Boulevardtól a Legyetek jók, ha tudtok vagy Shakirától a Zootropolis film Try everything című betétdala. Az idei évi, teljes dallistát óráról órára lebontva a Kultúra Online weboldalán találja.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ha még több ingyenes zenés programra vágynak, akkor jó, ha nyitott fülekkel járnak a városban. Augusztus 18-ig tart ugyanis a Zenélő Budapest című zenei sorozat, amely során a főváros tizenhárom helyszínén mintegy 600 szabadtéri minikoncertet tartanak. A koncerteknek a margitszigeti Zenélő kút mellett a Várkert Bazár Gloriettje és főbejárata, a Magyarság Háza erkélye, a Szent István Bazilika előtti tér, a Vajdahunyadvár udvara, a Műcsarnok lépcsője, a Deák, a Vörösmarty és a Kristóf tér ad otthont. Idén a Központi Vásárcsarnokban és a Gerbeaud cukrászda teraszán is szól majd az élő zene.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek