1200 barackos gombóccal várják a látogatókat a Gönci Barack Vigasságon

  Barackpálinka, barackos koktélok, frissen főtt lekvárok és még számos barackos finomság vár azokra, akik július első hétvégéjén csatlakoznak a gönci barackot ünneplőkhöz Boldogkőváralján.

  21 szakács, 1200 barackos gombóc és 6500 kupica pálinka - ez lesz a nyitó statisztikája a július elsejére és másodikára tervezett Gönci Barack Vigasságnak, amelyet az ország északi csücskében tartanak, és ahol két napig idén is minden program, falat és korty a kajszibarackról szól majd.

  Fotó: Goncibarack.hu

   Az asztalokon lekvár, szörp, palacsinta, rétes, fagyi és persze pálinka formájában is kínálgatja magát majd a gyümölcs. De lehet majd falatozni a környék neves éttermei közül például az Anyukám Mondta legendás fogásaiból, a Sárga Borház grillrácson sültjeiből, az Aranygombos házias kínálatából, és a helyiek legendásan ízletes barackos gombócaiból is.

  A Gönci Barack Vigasság ideje alatt a Bestillo Pálinkaházban különleges párlatvezetést tartanak, ahol a látogatók megnézhetik, hol született a barackünnep ötlete, és hogyan készül a földrajzi eredetvédett, hungarikumnak nyilvánított gönci barackpálinka.

  Fotó: Goncibarack.hu

   A gasztronómia mellett aztán lesznek majd kézműves bemutatók és foglalkozások, a gyerekeket kollektív meseolvasás várja, és ámulhatnak majd bűvészmutatványokon is. A hétvégi fellépők között a ByAlex, Hobo és Szalonna és Bandája zenekart találjuk, de nem hagyja otthon pálinkadalát a Magna Cum Laude sem. Bővebben a programokról itt olvashat.

  Fotó: Goncibarack.hu
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!