Hadrianus életét bemutató kiállítás nyílt Aquincumban

  Hadrianus életét bemutató kiállítás nyílt Aquincumban

   

  Hadrianus – egy ókori karrier története címmel nyílt kiállítás az Aquincumi Múzeumban, írja az MTI. Hadrianus, az 1900 évvel ezelőtt hatalomra jutott művelt császár a mai Óbuda területén is élt.

  A Hadrianus MCM - egy ókori karrier története című kiállítás molinója az Aquincumi Múzeum homlokzatánFotó: Máthé Zoltán / MTI

  Mint a múzeum honlapjáról megtudtuk, Publius Aelius Hadrianus nevét nem hatalmas hódítások vagy véres győzelmek tették halhatatlanná, hanem a birodalmat megszilárdító határvédelmi intézkedései, kimagasló mérnöki tudást tükröző építkezései és a provinciák ügyes-bajos dolgaival való lelkiismeretes törődés.

  Az Aquincumi Múzeum 2017. évi programjaival és újonnan nyíló időszaki kiállításaival tiszteleg a nagy hírű római császár előtt. Óbuda város főterén egy fából készült Hadrianus köztéri installációt is felállítottak, mely a Hello Wood csoport alkotása.

  A Hello Wood tervezői csapat által készített köztéri installáció az óbudai Fő térenFotó: Máthé Zoltán / MTI

  A Hadrianus életét bemutató időszakos kiállítás október 31-ig várja a látogatókat.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Ismét látogatható a megújult Vasarely Múzeum Óbudán
  Több mint kétszáz műtárgyat csodálhatnak meg az érdeklődők az új állandó kiállításon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek