Eredeti tárgyak láthatók a Sziklakórház atombomba pusztítását bemutató tárlatán

  Eredeti tárgyak láthatók a Sziklakórház atombomba pusztítását bemutató tárlatán

  Június elsején nyílt meg és augusztus 31-ig látogatható az Én lettem a halál, a világok pusztítója című kiállítás, amely az atomfegyverek pusztító hatását mutatja be a hirosimai és nagaszaki atomtámadáson keresztül - olvasható a Sziklakórház weboldalán. Az atombombáról szóló tárlat 1995 óta 16 ország 45 városában volt már látható.

  A Budai Vár alatt található barlangrendszer részében kiépített intézmény jelenlegi kiállítás olyan - az áldozatok családtagjai és túlélők által adományozott - tárgyakkal egészül ki, amelyek az atomtámadás során megégtek, megrongálódtak, és amelyekhez személyes történetek kapcsolódnak.

  Fotó: Kovács Tamás / MTI

  A kiállítás anyagát a japán Hirosimai Béke Emlékmúzeum és a Nagaszaki Atombomba Múzeum bocsátja a Sziklakórház rendelkezésére. Tárlatvezetéseket minden nap 10 és 14 óra között óránként tartanak, a nap utolsó vezetett túrája pedig 17 órakor indul. Minderről és a jegyárakról bővebben itt olvashatnak.

  Fotó: Kovács Tamás / MTI
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!