Ingyen kisvasutazhatnak az édesanyák hétvégén a Hortobágyon

  Ingyen kisvasutazhatnak az édesanyák hétvégén a Hortobágyon

  Minden madárlest kedvelő és kisvasút-rajongó édesanyát ingyen kisvonatjeggyel várnak vasárnap, május 7-én a Hortobágyi-Halastónál, ahol ezúttal nemcsak a zakatolás élményét kaphatják ajándékba, de az úton egy szakvezető segítségét is, aki a világszerte páratlan helyi madárvilágról is mesél majd.

  Halastavi kisvasútAspectomat / Wikimedia

   Láthatják majd a Hortobágy egyik legfontosabb madárfaját a kanalas gémet, megnézhetik a magyar természetvédelem szimbólum madarát a nagykócsagot, és ha minden jól alakul, találkozhatnak majd fekete gólyával, különböző récékkel, rétisassal, barna rétihéjával és nem is sorolnánk tovább, mert megteszik ezt majd ott a helyszínen a túravezetők úgyis. Itt jár ugyanis az egyetlen kisvasút Magyarországon, amely halastavi környezetben, közel 300 madárfaj fészkelési vagy vonulási útvonala közelében fut közel 5 kilométeren át.

  Legegyszerűbb eljutási lehetőség: kocsival a 33-as főút 67 km-nél található leágazásnál, Hortobágy-Halastó felé kanyarodva, vonattal a Debrecen-Füzesabony útvonalon Hortobágyi-Halastó megállóhelytől kb. 150 méterre.

  Egy kilátó a sok közül a 33-as főút menténrea / Travelo

   Április elején mi is jártunk a Hortobágyon, ha önöket is érdekli, mit lehet látni és egyáltalán csinálni hazánk legnagyobb nyugiszobájában, akkor kattintsanak ide.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!