Az Erzsébet-hídon konvojban átgurulva tüntetnek a street food-osok

  Az Erzsébet-hídon konvojban átgurulva tüntetnek a street food-osok

  Látványos felvonulásra készülnek a magyar street food-osok. Május 4-én a büfékocsik az Erzsébet hídon hajtanak át rendőri kísérettel, hogy a truck-ok működésének belvárosi engedélyeztetésére hívják fel a figyelmet. A demonstráció 14 és 15 óra között zajlik, a büfékocsik a Citadellától az Astoriáig vonulnak majd konvojban - olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett tiltakozásról szóló közleményben, amit egyébként már harmadik éve rendeznek meg, mindig közvetlen a hétvégi street food gasztrofesztivál elé időzítve.

   

  Fotó: Food Truck Show

  A legtöbb hazai food truck nem kap engedélyt a közterületen való működésre, sokszor arra hivatkozva, hogy rontják a városképet. Ezért a legnagyobb street food-os gasztrofesztivál, a Food Truck Show előtt látványos, figyelemfelkeltő felvonulást rendeznek. A demonstráción 20-30 ismert és közkedvelt magyar food truckos vesz részt. Az autók utána egyenesen a Kincsem Parkba mennek, ahol a május 5 és 7 között megrendezett gasztrofesztiválon óriáskörhintával, gyerekprogramokkal, utcaművészekkel, agár- és lóversenyekkel várják a látogatókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!