Piknikezzen pokrócon Paloznakon bort kortyolva a jazz ritmusára

A Balaton északi partjának egyik kis falujában idén is megrendezik a Paloznaki Jazzpikniket, ami hat év alatt egy kis Tájház-udvari dzsemboriból 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé nőtt.

A Homola Pincészet szervezésében zajló esemény 2015-től már a Nagyon Balaton rendezvénysorozat stabil része. Idén nyáron három napra Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak a nagykoncertek. A Jazzpiknik 6. évét egy különleges nulladik nappal nyitja: az igazi nyáresti hangulatot megteremtő Group'n'Swing után a világhírű Kool & the Gang ad koncertet a Nagyszínpadon. A sort pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadók folytatják.

Augusztus 4-én fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. Az Incognito előtt fellép a Kéknyúl & Jónás Vera a Nagyszínpadon, míg a Tájház Színpad fő fellépője ezen a napon a The Qualitons lesz.

Augusztus 5-én a hangulatot a Swing á la Django és a Peet Project melegíti be a Nagyszínpadon, az este sztárja a Matt Bianco feat New Cool Collective lesz. A Tájház Színpadon az Antal Gábor trió kezdi a napot, majd fellép a Dj Bootsie Live Band, az estét pedig a Sárik Péter trió és Berki Tamás zárja.

A Sáfránkert Vendéglő előtt a falu főutcáján jazz formációk szórakoztatják a járókelőket, idén pedig újdonság lesz a Pezsgő terasz, ahol a mediterrán jazz életérzés is helyet kap. És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb Balatonfüred-Csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

Fotó: Melczer Zsolt / Paloznaki Jazz Piknik

A Jazzpiknik a gasztronómiában is igyekszik a minőséget képviselni, így aztán mindhárom nap alatt az északi part közkedvelt éttermei és kézműves termelői biztosítják majd a harapnivalókat, a piknikhangulatot pedig piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok és plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, de kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is. Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként a kisebbeket interaktív gyerekprogramokkal várják a Tájház udvaron és a Nagyszínpad mellett. A jegyárakról és a programokról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek