Újranyílt Hévíz felújított egytermes mozija

Kicserélték és bővítették a széksorokat, változtattak a terem lejtésén, és a mozgáskorlátozottak számára is kialakítottak felhajtható karfájú székeket.

Fotó: Varga György / MTI

A belső átalakítások után újranyitották Hévízen a Fontana Filmszínházat, ami a több mint 50 ezres éves látogatószámával Magyarország leglátogatottabb egytermes mozijának számít.

Az elmúlt négy hétben 15 millió forintból kicserélték a széksorokat, illetve bővítették a férőhelyek számát, az eddigi 104 helyett most 130 ülőhelyet tudnak kínálni. A kerekesszékesek számára is alakítottak ki helyeket, illetve egy sorban olyan szélső székeket építettek be, amelyeknek felhajtható a karfája, így a mozgássérültek könnyebben helyet foglalnak. Mindezek mellett a vészkijáratokat is akadálymentessé tették.

Fotó: Varga György / MTI

A jobb láthatóság érdekében a terem lejtését is módosították, illetve egy méterrel hátrébb helyezték a vetítővásznat. Így arra is mód van, hogy a korábbiakhoz hasonlóan pódium-előadásokat tarthassanak a moziteremben. A hévízi mozinak ezúttal nevet is adtak, így mától már Honthy Hanna nevét viseli a moziterem. És egyben meg is kezdődött a moziszékfoglaló hét, a látogatók zongorakísérettel nézhetnek némafilmet, levetítik számukra az Oscar-díjas Mindenki című filmet, és előadásokkal is várják a nézőket.

Fotó: Varga György / MTI

Újabb cikkünk ebben a témában:

Átfogó természetvédelmi programmal újul meg a Hévizi-tó és környéke
Új tanösvények, lombkorona-figyelő állomás és vízi túrázási lehetőségek kialakítása is részei a programnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek