Dalí-kiállítás nyílt Pápán

  Dalí-kiállítás nyílt Pápán

  A pápai Esterházy-kastélyban Salvador Dalí fametszeteit láthatjuk. A tárlat április 1-jén nyílt meg – írja az MTI

  Érdeklődők a Salvador Dalí-kiállításon Pápán Fotó: Bodnár Boglárka / MTIForrás: Travelo

   2017. április 1. és október 31. között a pápai Esterházy-kastélyban életre kel Salvador Dalí szürreális világa. A kiállítás anyaga egy német magángyűjtőtől származik, aki kétszáz fametszetet bocsátott a kastély rendelkezésére. Középpontjában a mesternek az Isteni színjátékhoz készített illusztrációi állnak: összesen száz színes metszeten mutatja be a keresztény nyugati kultúra egyik meghatározó könyvét a 14. századból. Ez a sorozat Dalí más műveihez mérten rendkívüli mélységű bepillantást enged a mester különleges gondolat- és érzelmi világába. Láthatjuk továbbá a katalán művész Ernest Hemingway Az öreg halász és a tenger című művéhez készített fametszeteit is.

  A Welcome into my brain (Üdvözöllek az agyamban) című kiállítás október 31-éig látható. További információk a kiállítás Facebook-oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!