Szombattól látogatható hazánk legrégibb víztoronya

  Szombattól látogatható hazánk legrégibb víztoronya

  Április 1-jétől október végéig minden hónap első szombatján ismét megnyitják az építészetileg is különlegességnek számító szegedi víztornyot. Ezeken a napokon 10 és 16 óra között bárkit beengednek előzetes bejelentkezés nélkül, a látogatáshoz előre regisztrálni csak tíz főnél nagyobb csoportoknak kell.

   

  Fotó: Szegedtourism.hu

  A Szent István téri víztorony a legelső vasbeton víztornyok egyike, évtizedekig szolgált mintaként a későbbi víztoronyépítésben. Ma a legidősebb, működő, vasbetonból készült víztoronynak számít Magyarországon - olvasható a Szegedi Vízmű oldalán. A víztoronyban a szikvíz készítésével kapcsolatos kiállításokat, festményeket, rajzokat és fotókat lehet megnézni, a torony kilátószintjén pedig Szeged panorámájában gyönyörködhetünk.

  A víztoronyba a felnőtt belépő 610 forint, a diák és a nyugdíjas jegy 400 forint, 6 év alatti gyerekeknek pedig ingyenes. Ugyanakkor a Szegedi Vízmű Zrt. által évente 2 alkalommal megrendezett nyílt napi rendezvényén, a pénteki napokon a torony továbbra is ingyenesen, szombaton és vasárnap pedig egységesen 220 forintos belépőjeggyel látogatható. Jegyeket a szegedi Tourinform Dugonics téri és Széchenyi téri irodáiban, vagy nyitva tartási idő alatt a víztoronyban lehet vásárolni. Minderről bővebben itt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek