Megint óriás vitorlásversennyel nyitják meg a nyári balatoni szezont

Június 10-i hétvégén rendezik meg ismét a Nemzeti Regattát Siófokon, ahol egyszerre ötven hazai település fog vitorlát bontani.

A kétnapos rendezvényen résztvevő városok vitorlás és sárkányhajó futamokon vehetnek részt, a parton felépített pavilonokban pedig saját településük turisztikai, gasztronómiai és kulturális értékeit mutathatják be.

Nemzetiregatta.hu

 A Siófokra látogatók így egyetlen hétvége alatt és gyakorlatilag egyetlen helyen ismerhetik meg az ország legszebb helyeit, különlegességeit és értékeit. A standokon ugyanis a településekre jellemző ételkülönlegességeket és borokat is meg lehet majd kóstolni, amelyek a Települési Ízek Versenyébe is részt vesznek.

Nemzetiregatta.hu

 Persze amíg az amatőr csapatok a vitorlásokkal a vízen versenyeznek, addig a szárazföldön számos más program és koncert várja a látogatókat. Az egészségügyi sátrakban különböző szűrővizsgálatokon és életmód tanácsadáson lehet részt venni, miközben a szervezők a gyerekeknek Varázshajó-járattal is készülnek. A folyamatosan bővülő programokról az esemény weboldalán olvashat. Az ország települései március végéig jelentkezhetnek a Nemzeti Regattára, melyet a 2017. június 10-11-ei hétvégén rendeznek meg Siófokon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek