Reneszánsz karnevállal űzik el a telet Velencén

  Reneszánsz karnevállal űzik el a telet Velencén

  Február 25-én, szombaton ingyenes télbúcsúztató reneszánsz kori karneváli hangulattal készülnek a Velence Korzón és az előtte található piactéren - olvasható az esemény Facebook-oldalán

  A fesztivál idejére még a Velence Korzót is középkori hangulatba csomagolják, a piactér egyik sarkában jósok, a bejáratnál artisták és tűz-zsonglőrök szórakoztatják a járókelőket, a karzaton pedig gyerekprogramokra lehet számítani. De muzsikálnak majd udvari zenészek, az újonnan érkezőknek álarcokat festenek, délben pedig megérkeznek a belvárosból a jelmezesek, hogy aztán hangos felvonulással űzzék el a telet.

  Travelo

   Napközben a piactéren hatalmas jégtömbökből faragnak műalkotásokat, M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi bajnok jégszobrász látványos pirotechnikai show kíséretében teszi ugyanezt, de utána az is kiderül, ki faragta a nap folyamán a legszebb szobrot, és ki viselte a legötletesebb jelmezt. A nap végén máglyára vetik a télboszorkát, hogy a hagyomány szerint ezzel űzzenek el minden rosszat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!