Megint robog Szalajka-völgyben a kisvasút

Megint robog Szalajka-völgyben a kisvasút

A Szilvásváradi Állami Erdei Vasúton a múlt hétvégét már elindultak az első tavaszváró járatok. A februári és márciusi hétvégéken négy időpontban vonatozhatnak az erdei kisvasút szerelmesei a Szalajka-völgybe – olvasható a Kisvasút.hu oldalon.

A kisvasút a gyönyörű bükki Szalajka-völgyben vezet, a szilvásváradi lovas pályától a Fátyol-vízeséséig. A legmeredekebb vonalvezetésű hazai kisvasútnak számít, és egyben a legforgalmasabb is. A túrázók az első tavaszi kirándulásuk során betérhetnek például a Szalajka-völgy egyik mellékvölgyében található szabadtéri erdei múzeumba is. A Horotnában berendezett múzeum az erdő és az ember kapcsolatát, a különböző erdei munkák eszközeit, termékeit, az erdei mesterek életmódját és építményeit mutatja be. A múzeum minden nap 9 és 15 óra között tart nyitva, a belépőért felnőtteknek 500, gyerekeknek 250 forintot kell fizetni.

Kisvasúttal a legjobb felfedezi Szalajka-völgyetFotó: noj / Indafotó

A hétvégén újrainduló vonatok március 31-ig minden szombaton és vasárnap, utána pedig menetrend szerint naponta közlekednek. Menetrend március 31-ig: Szilvásvárad fatelepi indító állomásról: 10.30, 11.30, 13.00 és 14.00 órakor, Szalajka-völgy Fátyol-vízeséstől: 11.00, 12.00, 13.30, és 14.30 órakor.

Ilyen szép helyen vezet végig a pályaFotó: Norbikapitany / Indafotó

A szilvásváradi kisvasút történetéről és a Szalajka-völgy népszerű kirándulóhelyeiről bővebben itt írtunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek