Modellvitorlázók lepik el a Pécsi-tavat

Magyarország rendezi a 2017. évi modellvitorlázó világbajnokságot május 1-14 között a Pécshez közeli, festői szépségű üdülő-településen, Orfűn. A "helyi Kékszalagon" 100 egyméteres minivitorlás kerüli majd meg a Pécsi-tavat.

A XIX. Naviga RC Sailing világbajnokság rendezési jogát, a Pécsi Ércbányász Modellező Klub és az Orfűi Vitorlás Egyesület közös pályázata nyerte el és viszi majd a Pécsi-tóra - olvasható a közleményben.

 

Fotó: Compass Magazin

Mecsekalja eddigi legnagyobb vízi-sport eseményén több mint húsz nemzet száz modellvitorlázója népesíti be az orfűi vitorlás klubot. A versenyzők két héten keresztül, három hajóosztályban mérik össze tudásukat. A hajóosztályok küzdelmei 3 illetve 4 napon át tartanak és minden hajóosztályban világbajnokot avatnak. A világbajnokság programjában szerepel a Pécsi-tó Kékszalagjának tekinthető modellvitorlás tókerülő verseny, melyet a szervezők idén hetedik alkalommal rendeznek meg.

A hajók, a legmagasabb műszaki színvonalat képviselik és méretükben is impozánsak. A kisebb vitorlások egy méter testhosszúak és 180 centiméter magasak, míg a nagyobbak testhossza meghaladja a másfél métert, magasságuk a két métert. A vitorlázat, az elektronika és a hajóépítés is óriásit fejlődött az utóbbi öt-hat évben, a hajók jelentősen felgyorsultak. Így aztán egy izgalmas és látványos verseny várható a vitorlázók által irányított modellvitorlások között.

 

Fotó: Compass Magazin

A magyar válogatott hat versenyzője már kvalifikálta magát a VB-re és gőzerővel készül a májusi megmérettetésre. A válogatott elsősorban külföldi versenyeken Rogoznicán, Abbáziában és Linzben készül fel a versenyre, de tavasszal, ahogy a tó kiolvad, megkezdik az orfűi felkészülést, hogy a helyi viszonyokhoz a legjobban alkalmazkodva álljanak készen, hogy akár világbajnoki címet szerezzenek hazánknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek