Madárparadicsommá alakítják a tiszaalpári tavat

Madárparadicsommá alakítják a tiszaalpári tavat

Idén befejeződik a tiszaalpári Nagy-tó helyreállítása, így madárparadicsommá alakulhat az évente több száz madárnak otthont adó tó, amely ráadásul fontos pihenő- és táplálkozóhely vonulási időszakban is - írja a Turizmus.com.

Ősz óta zajlik a madarak százainak otthont adó vizes élőhely helyreállítása. Elkészült már a vízrendszer működésének kulcsát jelentő zsilip, és felújították a holtág és a Nagy-tó közötti közvetlen kapcsolatot biztosító csatornát is. Még folyamatban van a tó kotrása, a kotróanyagból pedig költősziget épül a madaraknak.

Fotó: Tiszaalpar.hu

 A tervek szerint megépül a bemutató célokat szolgáló Szalakóta Ház. Kibővítik a Fülöpháza melletti Naprózsa Erdei Iskolát és megkezdődik Bugacon a térség Natura 2000 területeit, élőhelyeit, védett és fokozottan védett növény- és állatfajait, kultúrtörténeti, valamint néprajzi értékeit bemutató, a Puszta kapuja elnevezésű fogadóépület építése is.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek