Az óraátállítás miatt másképp járnak a vonatok

Az óraátállítás miatt másképp járnak a vonatok

Március 26-án, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettő órakor háromra állítják. Az óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint - áll a MÁV közleményében, amelyben az alábbi járatok indulási és érkezési változására hívják fel a figyelmet.

Az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek kettő óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, legfeljebb 60 perccel később érkeznek a következő állomásra. Egy Budapestről Szobra 2 óra 5 perckor érkező vonat 3:05-kor, egy Ceglédről Szolnokra 2:24-kor érkező vonat 3:24-kor fut be az óraátállítás miatt.

Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat három órakor indítják el. A Budapest-Nyugati pályaudvarról Szolnokig közlekedő vonat 15 perccel, a Debrecenből Nagykerekibe induló vonat 40 perccel, a Debrecenből a Nyugati pályaudvarra tartó sebesvonat 24 perccel, a Lajosmizséről a fővárosba közlekedő személyvonat pedig 15 perccel később, három órakor indul.

Az óraállítás Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint: a Bécs és Bukarest között közlekedő Dacia nemzetközi vonatot a lőkösházi állomáson éri az óraigazítás. A vonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint indul 3 óra 25-kor. A Bukarest–Bécs viszonylatú Dacia nemzetközi vonatot Lőkösháza és Békéscsaba között éri az óraigazítás. A vonat Békéscsabára már a nyári időszámítás szerint 3:15-kor érkezik, emiatt a Keleti pályaudvarra és Bécsbe is később ér be.

Néhány Budapestről induló nemzetközi vonat várhatóan egy órával később éri el a külföldi végállomást: Belgrádot a Beograd nemzetközi gyors, Temesváron át Bukarestet a Körös IC, Kijevet a Latorca IC, Brassót a Corona IC, Bukarestet az Ister IC, Münchent és Zürichet a Kálmán Imre EuroNight (EN), valamint Berlint a Metropol EN.

Körülbelül 60 perccel később érkezik meg Budapestre vasárnap reggel, illetve délelőtt Belgrádból a Beograd gyorsvonat, Berlin–Prága felől a Metropol EN, Bukarestből az Ister IC, Brassóból a Corona IC, Münchenből és Zürichből a Kálmán Imre–Wiener-Walzer EN, Kijevből a Latorca IC, és Temesvárról a Körös IC, amely Bukarestből közvetlen–kocsikat is továbbít Budapestre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek