Régi reptéri buszok konvoja vonul végig pénteken Budapesten

  A reptéri konvoj december 30-án reggel érkezik a Hősök terére, majd átvonul a városon, hogy a legszebb helyeken lehessen a régi Ikarus buszokat fotózni. A legjobb fotókkal még nyerni is lehet.

    

  Ikarus 250 Malév Air Tours - Ez a luxus autóbusz a 80-as években is egyedülálló, nyugati színvonalat képviselt a budapesti utcákon. A repülőtéren nap mint nap látható járművet Polgáron restaurálták néhány évvel ezelőttFotó: Somogyi-Tóth Péter / Iho.hu

  Látványos menetnek ígérkezik az az Aeropark repülőmúzeumból induló retró buszos felvonulás, amelynek járművei december 30-án reggel 8.45-re érkeznek egy nagyjából egyórás fotózás idejére a Hősök terére. A guruló csodák rajongói fogják igazán értékelni a csak Farosként emlegetett Ikarus 55-ös buszt, a Malév Air Tours Ikarus 250-es és a csuklós 280-as járművét.

   

  Ikarus 55 - Az eredeti Malév faros autóbuszokat 1960-ban gyártották, egyetlen példány sem maradt belőlük. Az eseményen látható járművet 1969-ben gyártották az NDK számára, a BKV Zrt. nemrégiben a Krím-félszigetről mentette visszaFotó: Iho.hu

  A Malév-konvoj 09.45-kor elindul az Erzsébet-híd felé, így az érdeklődők a Szent Gellért szobor alól készíthetnek majd fotókat a három autóbuszról, amint a járművek mindkét irányban áthaladnak az Erzsébet hídon. A Döbrentei téri megálló után a konvoj továbbindul a repülőtérre.

  A Légiközlekedési Kulturális Központ ebből az alkalomból egy fotópályázatot is hirdet a buszokról készült képeknek. Január 5-ig lehet beküldeni a három történelmi autóbuszról a belvárosban és a repülőtéren készült fényképeket. A legtöbb lájkot elért 15 fotóból egy hatfős zsűri választja majd ki a három legjobbat. Az első helyezett 6 órára megkapja a rendezvényen szereplő 3 autóbusz közül azt, amelyik legközelebb áll a szívéhez, és a sofőr oda viszi vendégeivel együtt, ahová szeretné. A második helyezett 3 órás reptérlátogatást tehet – akár 46 vendégével együtt – Ikarus 250 Malév Air Tours autóbusszal. A harmadik helyezett pedig különleges, VIP reptérlátogatást nyer az egyik oldtimer (Zsiguli vagy Wartburg) repülőtéri autóval - írja az Iho.hu.

   

  Ikarus 280 - A típus számos példánya szintén a ferihegyi repülőtéren teljesített szolgálatot évtizedeken át. Mivel az utolsó eredeti járművet nem sikerült megmenteni, ez a példány replikaként készült el. A ráncajtós, rendkívül jó fordulóképességgel rendelkező csuklós piros-narancs Malév-festést kapott.Fotó: Iho.hu

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!