Ürgemozi épül tavaszra Tihanyban

  Ürgemozi épül tavaszra Tihanyban

  Új látványossággal készül a jövő évi szezonra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Tihanyban, a Belső-tónál. Az ott élő ürge-kolónia életét speciális kamerákon keresztül figyelhetik meg a látogatók már jövő tavasszal - írja a Hírbalaton.

   

  Fotó: Jan Svetlik / Wikipedia

  De további fejlesztések is várhatók a következő két és fél évben Tihanyban. Sor kerül a Lóczy Lajos tanösvény teljes rekonstrukciójára és korszerűsítésére, illetve új tanösvényeket alakítanak ki a Belső-tó körül és a tavon. A projekt részeként új látványelemként bekamerázzák az ürgék lakóhelyét, hogy környezetbarát módon mutathassák be ennek a természetvédelmi oltalom alatt álló, fokozottan védett rágcsálónak a mindennapjait.

  A kamerák képei három kültéri monitoron lesznek majd láthatók. A turisták megválaszthatják, hogy a négy kamera közül melyik képét nagyítják ki. A kamerákat már tesztelik, az ürgemozit a tervek szerint tavaszra üzemelik be.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!