Ezeknél a határátkelőknél kell hosszú sorokra számítani az ünnepek alatt

  Átkelőhelyek a határon, ahova forró teával a termoszban, meleg pokróccal és jó nagy adag türelemmel szabad csak elindulni a következő napokban.

  Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai határátkelőnél egészen január közepéig - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

  Huber Krisztián közölte, karácsonyig várhatóan a kilépő forgalom növekszik meg a két autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki. Röszkén a pravoszláv karácsonyt követően, január 7-től a határátkelőhely belépőn oldalán alakulhatnak ki sorok egészen január 20-ig.

  A rendőrség a szolgálatot úgy szervezi, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működhessen. Amennyiben a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a forgalmat Tompa felé terelik az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél - tudatta a főhadnagy. A folyamatosan nyitva tartó tompai határátkelőhely mellett az utazók igénybe vehetik a röszkei, valamint a tiszaszigeti és az ásotthalmi átkelőhelyet, ez utóbbiak 7 és 19 óra között működnek - tette hozzá.

  A Románia irányába az utazók elhagyhatják az országot a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, torlódás esetén Nagylaknál és Kiszombornál is - közölte a szóvivő. A főhadnagy azt tanácsolta az autósoknak, indulás előtt az aktuális forgalmi helyzetről tájékozódjanak a rendőrség honlapjáról vagy a RUTIN mobilalkalmazása segítségével (android itt, Windows Phone itt, iOS pedig itt tölthető le).

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!