Somlói borászat tervezői kapták az Év Belsőépítésze díjat

Lőrincz Szilvia és Mikics András, a Biva Inspiration belsőépítészei a somlói Kreinbacher Birtok és a budapesti Tasting Salon kialakításáért vehették át a díjat.

 A díj egyaránt szól a somlói Kreinbacher Birtok és a Palazzo Dorottyában kialakított Tasting Salon munkáknak.

A Biva Inspiration belsőépítészei Somlón a borászat vendégtereit, a szállás és étterem egyedi enteriőrjét alkották meg, míg a budapesti Tasting Salon születésekor kóstolóknak és üzleti találkozóknak terveztek stílusos környezetet, olvasható a Kreinbacher Birtok közleményében.

 

A Tasting Salon
Galéria: Kreinbacher Birtok
Fotó: Boogee / Kreinbacher Birtok

A Kreinbacher Birtok részéről Kása Zsolt építész kísérte végig a tervezést és megvalósítást, projektigazgatóként és ötleteivel támogatva az alkotómunkát és kivitelezést.

A zsűrielnök, Dr. Finta József értékelésében kiemelte, hogy mintaszerűnek tartja a két munkát, mert „minden korszerűsége, modernitása, maisága ellenére is olyan humán töltetű építészetet valósított meg a két kolléga, ahol jó élni, mozogni, létezni – és ez az építészet, belsőépítészet lényege."

Az Év Belsőépítésze díjat Laki Péter alapította, idén 18. alkalommal adták át. A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és a Laki Zrt. idén 17 pályázóból hirdetett nyertest. Korábban olyan nagyságrendű projektek tervezői érdemelték ki a díjat, mint a Pesti Vigadó rekonstrukciója vagy a pécsi Kodály Központ.

A Kreinbacher Birtok 2015 tavasza óta várja a vendégeket. A Somló hegy lábánál kialakított birtokközponton a szállás és étterem belsőépítészetét az urbánus, indusztriál és vintage stíluselemek összhangja jellemzi.

 

Összhangban az urbánus, indusztriál és vintage stíluselemek
Galéria: Kreinbacher Birtok
Fotó: Juhász Bogi / Kreinbacher Birtok

A hordóabroncs fali installációként, egy-egy traktorülés bárszékként kapott új funkciót, a szobákat régi űrmértékekről nevezték el. A modern építészeti környezetet rusztikus darabok, különböző felületek és textúrák teszik változatossá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek