December 15-től nem lehet mobilegyenleggel vonatjegyet fizetni

December 15-től nem lehet mobilegyenleggel vonatjegyet fizetni.

December 15-én éjféltől jogszabályi előírások miatt szünetel a mobilvásárlás keretében igénybe vehető vasúti menetjegyváltás. A szolgáltatást alkalmanként használó néhány ezer ügyfél még december közepéig a mobilegyenlege terhére is megvásárolhatja a vonatjegyét – akár 15 napos elővétellel. A MÁV-START internetes jegyváltási felületén keresztül, bankkártyával továbbra is fizethetők a menetjegyek és az e-vonatjegyek - olvasható a közleményben.

Az utóbbi egy évben havonta 2500-3500 felhasználó vásárolta mobilegyenlegről a vasúti jegyét. A december 15-től életbe lépő változásról egyes mobiltársaságok SMS-ben értesítik azokat az ügyfeleiket, akik ezt a szolgáltatást az elmúlt három hónapban igénybe vették. A vasúttársaság pedig elektronikus hírlevélben tájékoztatja a mobilegyenlegről való vasúti jegyvásárlás szüneteléséről az érintett felhasználókat, akiknek továbbra is a bankkártyás fizetési lehetőséget ajánlja a figyelmükbe.

A vasúttársaság várhatóan 2017 nyarától a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül biztosítja újra a mobilegyenleges fizetést, addig a felhasználók az internetes jegyváltás során bankkártyával fizethetik ki a vasúti jegyeket. Minderről bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek