Forró borcsokival nyílik a Balaton első műjégpályája

December 3-án Balatonlellén tartja első Téli szezonnyitó rendezvényét a Balatoni Kör, ahol nemcsak a már hagyománnyá vált borkarácsonyfájukat állítják fel, de egyben megnyitják a tó téli fesztiválszezonját is.

Fotó: Balatoni Kör

A Balatoni Kör ezúttal nem a városligeti műjégpályán állít borkarácsonyfát, hanem a Balaton parton. Idén ugyanis a balatonlellei kikötőben nyílik meg a Balaton első vízparti műjégpályája, ahova szombaton már reggeltől várják a látogatókat. De ezen kívül adventi kézműves vásárral, a jachtkikötőből induló és oda befutó Mikulás regattával, és számos más programmal készülnek a szervezők.

Itt kóstolhatják meg először az idei BalatonBor jelölteket, és a téli szezon balatoni újdonságát, a forró borcsokit, melyet megálmodói, Bezerics Dániel és Kardos Gábor mutatnak majd be. A borkarácsonyfát délután fél háromkor állítják fel, de a 21 családi borászat - első alkalommal készített - régióborainak kóstolója folyamatosan este 6-ig tart. És persze lesz sült gesztenye, és karácsonyi hangulat, hogy a hétvégén végre elindulhasson a legnagyobb Balaton parti téli fesztivál - olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek