Leszállt Ferihegyen Joulupukki gépe

Hei lapset! - üdvözölte a gyerekeket Joulupukki, a finn Mikulás, amikor kilépett a Finnair Airbus A320-asából. December 6-ig marad hazánkban, több vidéki városba és fővárosi helyszínekre is ellátogat, utána a világ más részein teljesíti a gyerekek kívánságait.

 

Az egyetlen igazi finn Mikulás már 15. éve érkezik Magyarországra. Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják őt, idén is a messzi lappföldi városból, az északi sarkkörön fekvő Rovaniemiből érkezett hozzánk, Budapestre pedig a Finnair AY 753-as járata hozta el - írja közleményében a Budapest Airport.

Fotó: Mándi Emese / Budapest Airport

A nagyszakállút a repülőtéren Petri Tuomi-Nikula, budapesti finn nagykövet, számos tévékamera és újságíró valamint a repülőtérnek otthont adó XVIII. kerületből érkező kisiskolások fogadták. Joulupukki elmondta, hogy az otthonában, Rovaniemiben most hasonló hideg van, mint nálunk, igaz, ott már vastag hótakaró is borítja a tájat.

A finn Mikulás magyarországi látogatását a Finnagora, a budapesti Finn Kulturális Intézet szervezi. A következő napokban számos magyarországi helyszínen találkozik gyerekekkel, vidéken és a fővárosban egyaránt. A részletes program a Finnagora weboldalán érhető el.

A finn Mikulás, azaz Joulupukki, Finnország sarkköri vidékén, a messzi Északon, Rovaniemi városa mellett, hatalmas rönkfaházban lakik egy fenyőerdő közepén. Olyan óriási levélforgalmat bonyolít a világ valamennyi országának gyerekeivel, hogy a finn posta külön postahivatalt nyitott Joulupukkinak, mert már nem győzték a borítékok továbbítását. Régen a finn Mikulás rénszarvasok húzta szánnal közlekedett, manapság azonban a Finnair Airbus A 320-as gépe is megteszi, ezzel gyorsabban tudja eljuttatni az ajándékokat a gyerekeknek és az utazómagasságon is kevésbé huzatos.

Fotó: Mándi Emese / Budapest Airport
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek