Villányban egész hónapban Márton-nap van

  A Villányi borvidéken Márton-nap egész novemberben tart. Pincetúrákkal, pazar libavacsorákkal és újborokkal várnak a helyi pincészetek.

  Márton napjához számos szokás kapcsolódik. Egykor hálaadó ünnep volt, ekkor zárult a gazdasági év és hálát adtak az új termésért. Villányban ezeket a szokásokat elevenítik fel a több mint egy évtizedes múltú Márton napi libalakomák és újborünnepek. A pincészetek, éttermek számtalan libás finomságot kínálnak és ekkor mutatkoznak be a borvidék újborai is.

  Villánykövesd pincesoraFotó: Kiss Bajdik Judit, Indafotó

   November 18-án és november 25-én Villánykövesd műemléki pincesorán pincejáró túrát szerveznek. A túra 3 pince meglátogatását, és kb. 10-féle bor kóstolását tartalmazza. A borok mellé ínyenc libafalatokat is adnak, mindez 5.500 Ft-ba kerül fejenként.

  A Vylyan Teraszon megkóstolhatja a KAKAS Rozét és a Bogyólét, az újborokat hagyományos libafogások kísérik. Hiszen, „Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" – szól a mondás. Ha még nem kóstolt libakolbászt vagy libaszalámit, akkor itt megteheti.

  November 19-én Márton-napi Libanapok lesznek a Günczer Tamás pincészetében, ahol svédasztal, korlátlan újborfogyasztás, üzemlátogatás is lesz. A Sauska pincészet szintén november 19-én őszi libafalatokkal készül, olyan fogásokkal, mint a rakott fűszeres libaterrine, a libabelsőségek, a ropogós libacomb.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!