Süngarázs és madárbarát tanösvény is van már a Városligetben

Odúkat és madáretetőket helyeztek ki a Városligetben, de átadtak egy madárbarát mintakertet és egy hozzá kapcsolódó tanösvényt is.

A Madárbarát Városliget program keretében – a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve – ötven odút helyeztek ki a Liget különböző pontjain, és a téli madáretetésről is gondoskodnak, amelyhez öt ponton állítottak fel madáretetőket. Az odúk és etetők kihelyezése mellett pénteken átadták a Madárbarátok tanösvényét és a mintakertet is, amelyet a városligeti Királydomb szomszédságában, a játszóteret és a kis botanikus kertet összekötő sétány mentén alakítottak ki. A mintakertben különböző típusú odúkat, itatókat, békamenedéket és "süngarázst" is kihelyeztek, részben azért, hogy ötletet adjanak akár otthoni madárbarát kertek kialakításához is - olvasható a közleményben.

A Madárbarátok tanösvényét, illetve a Madárbarát mintakertet pénteken délután adta át prof. dr.Persányi Miklós miniszteri biztos, illetve Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője, aki egyben az MME Madárbarát kert programjának programvezetője is. Az eseményen felhívták a figyelmet a téli időszak madárvédelmi teendőire, így a madarak számára kihelyezett eleség fontosságára is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek