Tihany lett hazánk legvirágosabb kistelepülése

2016-ban Tihany nyerte el a Magyarország legvirágosabb községe címet, és ezzel továbbjutott az Európai Virágos Városok és Falvak versenyére.

A polgármester szerint szerencséjük volt a zsűri látogatásának időpontjával, mert éppen előtte virágosították ki a falut a Tihanyban rendezett európai falumegújítási díjátadó ünnepség miatt. Így aztán a hazai zsűrinek szeptemberben a leggyönyörűbb arcát tudta mutatni a település - írja a Balatontipp.

Tihany / Facebook

 Annyira meggyőzte a zsűrit a látvány és a Pisky sétányt ill. a Kálváriát megújító Legenda projekt-jük, hogy végül Tihanyt választották a legszebbnek. Sőt, a kétezer lélekszám alatti települések kategóriájában indultak, mégis a 2000-10000 lakosú települések kategóriájában érték el a legjobb helyezést. Így a városok versenyét megnyerő Kaposvárral együtt jövőre Tihany képviseli Magyarországot az európai versenyen.

A magyar virágosítási, környezetszépítő versenyre idén 285 település nevezett, annak fele 2000 fős lakosságszám alatti kategóriában indult. Rajtuk kívül 83 ötvenezer fősnél kisebb város, 38 kettőezer fősnél nagyobb falu, 13 ötvenezer fősnél nagyobb város, valamint 9 budapesti kerület nevezett a versenyre.

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén a balatoni régióból utoljára 2011-ben Balatonfüred arany, Paloznak ezüstérmet, 2013-ban Hévíz és Csopak ezüstérmet, 2015-ben Balatongyörök aranyérmet, Siófok ezüstérmet kapott és az utóbbi nyerte el a legszebb főtérért járó különdíjat is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek