A legcsinosabb libákat várják Nyíregyházára

Lesz ugyanis libaszépségverseny, lúdtollas betűvetés, de mutatványosokkal és libás ételekkel is várják a közönséget a november 12-i Márton-napi vigasságon Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

 

A Sóstói Múzeumfalu szombat délelőtt tíz órakor nyitja meg kapuit, a vendégeket a bejáratnál libazsíros kenyérrel és újborral várják. A délelőttöt az óvodások műsora nyitja, majd a Mandala Dalszínház mutatja be a Ludas Matyi című mesejátékát. Délben hálaadó istentiszteletet tartanak a faluközpontban, a délutáni első program pedig a Szeredás együttes interaktív dramatikus játéka lesz, amelyben a vásári csepűrágók és cirkuszi mutatványosok világát mutatja be.

Fotó: Nyiregyiprogramok.hu

A friss hagyományt követve lámpás felvonulást is tartanak, melyen a saját kezűleg készített lámpásokkal vehetnek részt a látogatók. Lesznek kézműves foglalkozásokat, az uradalmi magtárban népi játékokat rendeznek, koncertet ad a Bürkös zenekar. A libaszépségverseny győztesét takarmány, gazdáját pedig értékes nyeremények várják.

A kisebb gyerekek a csarodai paplak mesemorzsolójában meséket hallgathatnak meg, a nagyobbak a tiszadobi lakóházban próbálhatják ki ügyességüket a csuhézásban és a lúdtollas betűvetésben. A gasztronómiai programrészben az ilyenkor szokásos kacsasült mellett kemencében sült tököt, almát, krumplit és libaszemnek nevezett kalácsot kínálnak majd a látogatóknak. Ezen a napon a Márton nevű látogatók belépőjegy vásárlása nélkül vehetnek részt a sóstógyógyfürdői libás vigasságon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek