Kínai szappanoperában népszerűsítik hazánkat

  Kínai szappanoperában népszerűsítik hazánkat.

  Budapest és Magyarország turisztikai célpontként is a legvonzóbb oldaláról mutathatja meg magát abban a kínai romantikus sorozatban, amelynek forgatása a napokban kezdődött a magyar fővárosban. A 2017-ben majd félmilliárd nézőt megszólító sorozat révén hazánk hihetetlen reklámot kap a legnagyobb távol-keleti országban - fogalmaz közleményében a Magyar Turizmus Zrt.

  Fotó: Török András / Korda Filmstúdió

  Nyáron Pekingben jelentette be a filmet gyártó Beijing T&G Entertainment és a szponzor Qunar.com utazási Iroda, hogy a Love Actually című kínai televíziós sorozat legújabb, külföldön játszódó részeit Magyarországon veszik fel.

  A közlemény szerint már az önmagában turizmusdiplomáciai siker, hogy bár az eredeti tervekben még Prága szerepelt forgatási helyszínként, végül a főszereplőt és a vezető producert meggyőzve sikerült elérni, hogy a forgatókönyvet Budapestre írják át. A magyarországi epizódokat jövőre mutatják be Kínában, és várhatóan 400-500 millió néző fogja figyelemmel kísérni.

  A 70 fős stáb a napokban érkezett Budapestre, olyan, a hazájukban nagy sztárnak számító színészekkel, mint a férfi főszereplő, Tong Dawei és Joe Chen énekes-színésznő, akik egymaguk több milliós rajongótáborral rendelkeznek. A felvételek október közepén kezdődnek, és két hétig tartanak. A filmesek munkáját a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Korda Stúdió partnerként segíti.

  Fotó: Török András / Korda Filmstúdió

  A sorozat utolsó részében a magyar főváros és két vidéki helyszín, Eger és Gödöllő nemcsak forgatási, hanem turisztikai célpontként is közel kerül 500 millió potenciális kínai utazóhoz. A magyarországi epizódokban helyszínként megjelenik majd a Liszt Ferenc repülőtér, a Groupama Aréna, a Dorottya Palace, a Gozsdu Udvar bárjai, a New York Kávéház, a Halászbástya étterem, az Operaház és egy Andrássy úti luxusüzlet is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!