Újbor, sonka, pacalpörkölt: Gasztrosétány lesz Etyeken

Nyitott pincékkel, murcival és rengeteg finomsággal várják a Gasztrosétány résztvevőit az etyeki pincék, sajtosok és a Sonkamester október 22-án és 23-án.

Mindkét nap 10.00 órakor nyitnak a pincék, a szüret zárásaként a legnemesebb borok mellett mustot, murcit és már újbort is lehet kóstolni.

Gasztrosétány

 Egy kis ízelítő a gasztronómiai kínálatból: az Aubergine Pince padlizsán- és zakuszkakrémes kenyérrel, erdélyi rakottkáposztával és brassói aprópecsenyével, a Milán Pince szüreti rakott káposztával, zúzapörkölt tarhonyával és fürjtojásos házi tésztával csábítja majd a vendégeket. A Kácsor „Kíra" Pincénél alma- és körtevásár, libatepertő-krémes kenyér, juhtúrós pogácsa lesz, a Dvorák Pince pedig flekkent és pacalpörköltet is bevet, hogy bemutathassa a borait.

Árpás Laci sonkamesternél 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességeket lehet kóstolni, a Rókusfalvy Birtokon rendhagyó pincetúra lesz vezetett borkóstolóval és erre az alkalomra sütőtökös sütik is készülnek.

Ha nemcsak enni és inni szeretne, hanem tanulni is, vegye az irányt az Etyeki Sajtútállomás felé, ahol interaktív vajköpülésen és sajtkészítés-bemutatón vehet részt, a Gombai Pezsgőpince nem meglepő módon pezsgőkészítés-bemutatóval készül. A szőlőtőkék közelében kiülős, pihenős, napozós pezsgőzés a program.

A Gasztrosétánynak saját alkalmazása is van, nem árt letölteni, hogy ne felejtse el a programját néhány borkóstoló után.

További információt itt talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek