56-os városismereti játék indul a hétvégén

Az ötvenes évek szűk levegője címmel hívja játszani a budapestieket a Hosszúlépés. Járunk? csapata. Az ingyenes, kétfordulós játék során a résztvevők a főváros különböző állomáshelyeit bejárva '56-os forradalom eseményeit és az azt megelőző évek mindennapjait ismerhetik meg.

 
A Hosszúlépés. Járunk? csapata öt karaktert hívott életre, akik segítenek megismerni, hogy milyen volt az élet az '56-os forradalom alatt és az azt megelőző években. Az Egyetemista, a Focista, a Pap, az ÁVH-parancsnok és az Újságírónő külön-külön utakat járnak be a belvárosban, miközben zajlik körülöttük a történelem. Állomásról-állomásra lehet majd követni a választott karaktert, ahol hozzá és a korszakhoz kapcsolódó feladatokkal és játékokkal várják a résztvevőket - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Fotó: Fortepan.hu

 A városismereti játék során kiderül, hogyan zajlottak a mindennapok a Rákosi-korszakban, és hogy miként változtatta meg az emberek életét egyik napról a másikra az 1956-ban kitört forradalom. Az első játéknapon, október 16-án, vasárnap az ötvenes évek hétköznapjaiba láthatunk be, a második fordulóban, október 29-én, szombaton a forradalom utcáin kell helytállni a játékban résztvevőknek.

A városi játék egyedül és csapatban is játszható, a cél az összes állomás teljesítése, a feladatok megoldása. A játék mindkét napon 11 órától 16 óráig tart, becsatlakozni azonban csak 14 óráig lehet.

A Hosszúlépés.Járunk? lelkes fiatalokból álló csapata számos ingyenes városnéző sétát szervezett már, a legutóbbi velük töltött sétán például a nyolcker történetéből eddig kifelejtett helyszíneket fedezhettük fel.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Idén újra alternatív balatoni séták a Hosszúlépéssel - 2017.05.31.
Az ideális Balaton-körüli program júniustól újraindul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek