Betyáros bakonyi nagyvásárt tartanak Veszprémben

November 4. és 6. között ismét megrendezik a Bakony Expót, amely a Bakony jellegzetes ízeivel, de főleg rengeteg káposztával és Savanyú Jóska betyárral együtt várja látogatóit a Veszprém Arénában.

Bakony Expo

 A „természet íze – a vidék portékája" szlogenre épülő vásáron a tájegység sajátos gasztronómiai és népi kulturális hagyományaival ismerkedhetünk meg, ahol a számos színpadi program között a helyi konyhához kapcsolódó témák is terítékre kerülnek.

Bakony Expo

 Idén a káposzta játssza a főszerepet, így biztosan számíthatunk majd káposztás rétesre, káposztaszeletelésre; kiderül, mivel érdemes leginkább fűszerezni, vagy, hogy hogyan kell taposni, miközben több őszi konyhai praktikát is elleshetünk a vásározóktól.

Az idei év újdonsága a Gasztroudvar lesz, ahol az érdeklődők megkóstolhatják a tájegység sajátos gasztronómiai kincseit, péntek délután pedig a Bakony egyik híres betyárját, Savanyú Jóskát is megismerhetik. A szervezők szombaton Parasztolimpiával készülnek, ahol bárki próbára teheti magát a vidéki munkában. A Nagymama Portája pedig szombaton és vasárnap várja a kicsiket és nagyokat a káposztás praktikák és a népi hagyományok titkaival együtt. A vásár vasárnap délután a Balkán Fanatik koncertjével zárul. A programról bővebben itt és itt olvashat.

Bakony Expo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek