Kivilágítást kap esténként a dinnyési Várpark

A korai sötétedésre való tekintettel esti kivilágítással várja a látogatókat a Várpark Dinnyésen, ahol a középkori magyar várak kicsinyített másai között szürkület után másfél órán keresztül élvezhető még ez a különleges látvány.

Fotó: Dinnyési Várpark

A dinnyési Várpark középkori magyar romvárak kicsinyített másait mutatja be rekonstrukciós tervek alapján, eredeti anyagukból felépítve. De a sétány mellett emlékoszlopok formájában a magyar királyoknak, fejedelmeknek és kormányzóknak is emléket állít.

Fotó: Dinnyési Várpark

Alekszi Zoltán, a Várpark megalkotója 2012 februárjában kezdett komolyabban foglalkozni a Várpark megvalósításának gondolatával. Az átadást hosszú előkészítő munka előzte meg, mely magában foglalta a történelmi anyagok felkutatását, a megfelelő helyszín kiválasztását, a kivitelezés megtervezését. A cél az volt, hogy középkori magyar várakat mutasson be, egyedülálló módon.

Az egyediségük abban rejlik, hogy az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből, a valósághű megjelenés érdekében. Mára összesen 30 vár készült el, eredeti tájolással. A várakat sétány övezi, mely nagy Magyarország formáját idézi, így a várak egymáshoz képest eredeti elhelyezkedésük szerint járhatók körbe. A park kivilágításával mostantól szürkület után még másfél órán át lehet megcsodálni a várakat - írja a Turizmus.com.

Fotó: Dinnyési Várpark
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek